Tags

,


In september 2003 kochten we 2 huizen onder 1 kap. Een dubbele 2-onder-1 kapper dus, op de zuidhelling van een heuvel met de welluidende naam: Bel-Air. In de Bourgogne, op zo’n 3 km van de Loire.
Een van beide huizen was in goed bewoonbare staat, het 2e huis, tevens het oudste, was bijna een bouwval met een groot gat in het dak. In de muren zaten gaten waar ramen en deuren zouden moeten zitten. En er is geen water, elektra of sanitair.
Aan deze kant wordt de achtermuur opgetrokken tot dezelfde hoogte als het huis ervoor en ook de knik in de daklijn komt gelijk met die van het huis ervoor.
In het oorspronkelijke plan uit 1975 zou aan deze kant een garage komen. Maar wij zijn van plan aan deze kant (Zuid-West) een overdekte veranda te maken over de volledige breedte van de kopgevel.

Aan deze kant wordt weinig veranderd. Wel komt er op de eerste verdieping een raam bij. Omdat dit deel van het complex deels in de heuvel ligt hebben we aan de kopgevel kant een begane grond, maar eveneens aan deze kant. Dat zorgt ervoor dat deze laatste lekker koel is in de zomer, en in de winter goedkoop te verwarmen.

In de volgende post maken we een sprongetje in de tijd en laten we zien hoe achtermuur en dak zijn aangepakt.

Advertenties