Voordat we aan dat dak begonnen hebben we goed gekeken naar de professionals die voor ons in ons bewoonbare woonhuis wat zaken vernieuwd hebben. Je bent nooit te laat om te leren nietwaar?

Omdat we niet aangesloten zijn op het riool hebben we een eigen “fosse sceptic” voor keuken-, douche en Wc afvoer. Dat ding zat half onder ons huis, was lek etc, kortom die moest vernieuwd worden en werd meteen maar een eind van het huis gelegd.We wilden voor het huis ook een terras, met een schuifpui natuurlijk, dus keken we de kunst van slopen, funderen, metselen en tegels leggen en stuccen (aansmeren) maar niet te vergeten.

Behalve dat vonden we dat er nog wat infra structurele zaken gerenoveerd moesten worden: elektra en de cv ketel.

Vervolgens wilden we de oude garage, die inmiddels mijn werkplaats was geworden, ombouwen tot een gastenverblijf. Volgens mij was dat niet mogelijk, maar Coby zette haar zin door. We hebben de indeling op de vloer getekend, de plaats WC  en douche en van de trap naar de slaapkamer bepaald en toen geloofde ik het ook. Dat gastenverblijf is er dus gekomen.

Gîte in wording

zithoek gîte

Is het bouwen aan de gite nog grotendeels “polenwerk” geweest, de kookstudio en de bar zijn hoofdzakelijk in eigen beheer (dus zelf) gedaan!

kookstudio

bar met wijnpers

Toen we eenmaal zo ver waren, vonden we, dat we toe waren aan wat luxe. Daar waren we het snel over eens: een zwembad!

Zo,  nu zijn jullie helemaal bij en gaan we beginnen aan de loop van het dak van huis 2. Dat komt in de vo

grondwerk zwembad

lg

Voila

pomp- en filterhuis opmetselen

ende update!

Advertenties