Het is inmiddels juli 2007, tijd voor de professionals. Voor zo’n klus zetten ze geen steiger op, maar ze boren wat gaten in de muur, bevestigen daar stalen steunen (maxi size plankdragers) in, steigerplanken erop en daar gaan ze. Eerst gaan de oude pannen eraf. Die zouden ze aanvankelijk bewaren voor de verkoop, maar ze waren zo slecht, dat ze van het dak in een vrachtwagentje werden gedumpt.

Van de fransen hebben we geleerd, dat je nooit iets moet weggooien! En zeker geen puin! Dat kun je altijd wel weer gebruiken. Net als verolmde planken en balken. Dus al die pannetjes werden in een kiepertje gegooid en zo kregen we behoorlijk wat puin. Daar hadden we ook al een bestemming voor bedacht: aan het eind van ons terrein lag een steil talud, waar we ooit, heel misschien, eens een parkeerplek zouden willen maken. Dus daar werd het gestort.

Tijd voor het echte werk. De eerste spant moest gezet worden. En net als bij het slopen, was de patron , Jean-François (de grote man), aanwezig. Dat zou hij in de loop van de bouw herhaaldelijk doen.

En na een dag werken ziet het er op een afstand uit zoals op de foto hieronder.

Advertenties