Het heeft even geduurd, maar ik ben weer volop bezig. Inmiddels zijn alle balken geschaafd en in de beits gezet en dat niet alleen: ze zijn ook al geplaatst. Het moeilijkste wordt nu het mooi uitlijnen van de balken! Dat moet wel, want als er een vloer overheen wordt gelegd moet die mooi strak en vlak liggen, anders wordt je zeeziek als je er overheen loopt nietwaar?

Plafond keuken/vloer slaapkamer

vloerbalken slaapkamer

Aan de ene kant liggen de balken in uitsparingen van een buitenmuur en aan de andere kant rusten ze op een, dragende,  tussenmuur (40 cm dik!) . Op dit moment draagt die muur niet zoveel en dat is maar goed ook, want eigenlijk “zweeft” die muur, ingeklemd tussen twee parallelle muren. Hij zou eigenlijk moeten rusten op een onderliggende dragende tussenmuur, maar de verbinding met die onderliggende muur ontbreekt op een groot aantal plaatsen. Dus de eerste prioriteit is nu om die onderliggende dragende muur op te hogen tot aan de onderkant van de “zwevende” muur daarboven. Dat doen we dus vanaf de begane grond waar die muur staat. Echter, die begane grond is nu opslag, werkplaats en garage voor de tractor.

opslag voorzijdeOpslag achterzijde

Voor het zover is moeten Coby en ik die begane grond helemaal opruimen en reorganiseren. Als eerste gaat de tractor naar buiten en die blijft daar. We dekken hem wel af met een groot dekzeil. En dan de rest…… Gelukkig is Coby heel erg goed in dat soort zaken, dus heeft zij de leiding en doe ik gewoon wat ze zegt! Mak he?

Advertenties