Tags

,


Nu het buiten mooier weer wordt, verplaatsen we de aktiviteiten van binnen naar buiten, weliswaar niet volledig, maar toch wel in hoofdzaak.

Steunberen dus. Het terrein kent verschillende niveau’s. En sommige van die niveaus worden in stand gehouden door muren. En daar zit (staat) het probleem. Toen we dit bezit kochten stonden die muren al scheef, maar de afgelopen 7 (!) jaar, ja zo lang hebben we het al, is de scheur wel 15 cm wijder geworden! De lange muur staat weliswaar schever dan de muur bij de trap, maar de eerste is eigenlijk niet meer te redden. Als hij valt, nou….,dan valt’ie. Beetje grond erover en dan is het een taluud, nietwaar?

Haaks op de te ondersteunen muur heb ik sleuven uitgegraven en daar op z’n frans een bekistinkje in gemaakt voor de fundering. Op z’n frans?? Nou, dan maak je niet echt een getimmerde bekisting, maar je zet wat plankjes neer waar je een steen tegen aan zet zodat de bekisting niet uit elkaar kan vallen als het beton wordt gestort. Het heeft prima gewerkt, want de fundering voor de steunberen is gestort. Voor ik de steunberen ga metselen moet er nog veel meer betonnen fundering worden gestort. De grootste, zo’n 18 m2, is voor de hangaar en dan nog wat kleiner werk. Maar dat lees en zie je in de volgende post.

Advertenties