Behalve de fundering voor de steunberen is er nog meer fundering gestort. Het kleine werk: toch weer ruim 6 kruiwagens zand en grind en een paar zakken cement. Boven aan de trap naast de muur uit de vorige post bevindt zich een platformpje. Dat lijkt heel veilig, maar aan het einde staken er stukken betonijzer uit. En daar kun je je beter niet aan stoten. Ook willen we een muurtje met een grote glazen ruit zetten op de kopse kant van huis 2, haaks op die kopse kant. Houdt lekker de noordenwind tegen.

Maar het echte werk is natuurlijk de funderingsvloer voor het traktorhuis, oftewel de hangaar. Daar moeten minstens 12 zakken cement, in Frankrijk zijn dat zakken van 35 (!) kilo, in verwerkt worden! Maar omdat de lokatie op een lichte glooiing ligt moest er behoorlijk worden uitgegraven. Op het hoogste punt heb ik bijna 1 meter moeten afgraven: leem, klei,leem en nog een laag klei. Alles bij elkaar zo’n 6 m3 grond! Daar had ik natuurlijk goed gereedschap voor: handgereedschap!

HandgereedschapEen spa, een schop, een houweel (!), een kruiwagen, een waterpas en een kleine betonschaar.

Het kostte me heel wat spierpijn, zweet en doorzettingsvermogen, maar het resultaat is dat het fundament voor de betonnen vloer er ligt, inclusief de wapening.Het bedje voor het beton ligt klaar.

Zo, en nu het echte werk. Beton draaien! En dat mag niet in etappes, want dan kan de vloer gaan scheuren. Dus dat wordt een hele (?) dag draaien om de hele vloer (18 m2) van ongeveer 10 cm dik te storten!

En als je dan je zinnen gezet hebt om dat op een bepaalde dag te doen en je denkt alles goed voorbereid te hebben, dan is het een grote tegenvaller als je niet over water kunt beschikken op die dag! Balen!!  Dat betekende dat ik op de geplande zaterdag plots een have dag vrij had! Even naar boven gekeken, dispensatie gevraagd en gekregen, dus mocht  ik zondagochtend een paar uur aan de slag. De arbeid en het resultaat zie je hieronder. Wordt vervolgd.

Beulen!!Dat vloertje heeft nog een makeover nodig!

Advertenties