In april had ik de fundering gestort voor de steunberen van een niet helemaal stabiele muur. Maar eerst moest er nog een hangar voor mijn koddige kubota tractor worden gebouwd. Dat is inmiddels gebeurd, dus was het nu eindelijk de beurt aan de steunberen.

fundering steunbeer

Het opmetselen verliep voorspoedig, maar toen ik de bovenkant van de ‘beer’ moest afstrijken was het veeeeel te warm: ruim 35 graden. Eigenwijs toch doorgegaan met als resultaat dat de cement veel te snel droogde. De volgende dag kon ik het met de blote hand wegvegen! Maar Coby zou Coby niet zijn als ze geen oplossing zag: afdekken met handdoeken en voorzichtig natsproeien en vochtig houden. En wat denk je? Het werkte.En ziehier het resultaat!

Weliswaar moet ik het oppervlak en de zijkant plaatselijk aansmeren, maar het werk is gered! De 4-hoekige koppen op de pilaartjes komen uit Avezaath. Toen daar een stacaravan was gesloopt lagen daar een zestal betonnen “poeren”. Die hebben we mee naar Frankrijk genomen onder het motto: we weten nog niet hoe, maar we kunnen ze vast gebruiken! Ze zijn nu op z’n kop half in de pilaartjes verzonken en vormen zo een mooie afwerking. Zo zie je maar weer. Nu alles nog even aansmeren en dan wacht wel weer een volgende klus.

In het voorjaar kochten we in een verbouwingsopruiming van een bouwmaterialen groothandel een complete kunststof pui. Eigenlijk zijn het ramen, maar gezien de hoogte ook prima als deuren te gebruiken. Die hebben we inmiddels ook geplaatst en ook die moet nog verder worden afgewerkt. Op de volgende foto’s zie je de (hele) oude en nieuwe situatie.

de budget pui

Inmiddels hebben we ook besloten om nieuwe kozijnen en ramen te gaan plaatsen in de voorgevel: 3 op de 1e verdieping en 1 op de begane grond. In franse termen hebben we het resp. over de rez-de-chaussee en de sous-sol. Dat laatste omdat het deel dat wij de begane grond noemen deels in de heuvel is gebouwd en de 1e verdieping in hun ogen op heuvelhoogte ligt, dus begane grond is. Maar dat zal jullie allemaal worst zijn nietwaar?

De komende maand gaan we in de sous-sol de vloer van aangestampte aarde deels (laten) afgraven en zelf de nodige afvoeren en leidingen leggen zodat we daar een betonnen vloer kunnen laten storten. Het beton wordt gebracht maar het uitvlakken doen we uiteraard weer zelf! Wat denken jullie nu? Ja, het wordt een echt huis! Beter gezegd: de sous-sol wordt een ruim en comfortabel gastenverblijf met 2 slaapkamers, ruime woonkamer met open keuken en een eigen douche met wc. Natuurlijk met verwarming zodat het zomer en winter verhuurbaar is! Voorlopige planning: voorjaar 2011 te boeken!!

Advertenties