Tags

,


Het grootste deel van het graafwerk in de sous-sol is achter de rug, dus kan begonnen worden met de afvoeren en het storten van de vloeren. Dat laatste gaat in etappes. Eerst gaan we een vloer storten voor de toekomstige werkplaats, de muren aftimmeren en dan kunnen we alle rekken met gereedschappen en toebehoren naar de werkplaats in wording verhuizen.

werkplaats/wijnmakerij

Het hout voor het aftimmeren is gekocht via de franse “marktplaats” (Leboncoin.fr). Zwager Gerard kwam bij een van zijn speurtochten op die site een partij multiplex tegen voor een leuke prijs. Samen hebben we zo’n 120 m2 plaatmateriaal gekocht! Ik kan dus vooruit. Maar goed, als dat aftimmeren achter de rug is en het overige leidingwerk, water en elektra, is uitgedacht en voor zover mogelijk aangebracht, gaan we de vloer van het grootste deel van de sous-sol egaliseren, een drain langs de buitenmuur leggen, zand aanbrengen, een plastic folie erover en dan laten we de vloer door de betoncentrale storten. Als het even kan voor het eind van de maand september (2010). Dat laatste gaat niet lukken! Dat kon wel eens november worden, maar wel is besloten om eerst de vloer van de toekomstige badkamer (wc en douche),die aan de nieuwe werkplaats grenst, storten. Dat doen we dus zelf.

de ingewanden van huis2

Dan kunnen we de de wc en de douche installeren en rest ons nog de vloer voor de slaapkamer en de woon/eetkamer. De vloer van de 2e slaapkamer en de entree staat in de planning voor het 1e kwartaal van 2011, zodat we in het voorjaar van 2011 helemaal verhuurklaar zijn!

Op een brocante in september hebben we een heel (kunststof) raam met kozijn, dubbel glas (spouw 3 cm!!) en draai-kiep beslag op de kop getikt! Ja, alweer een koopje. Zoiets heeft weer gevolgen voor de prioriteiten, want, laten we wel wezen, zo’n sta-in-de-weg laat je geen maanden staan met alle risico’s op beschadiging. Dus dat raam zit er inmiddels in en daarmee is de laatste “opening” van de sous-sol dicht! De sous-sol is dus wind en waterdicht. Maakt het werken in najaar en winter een stuk aantrekkelijker.

Advertenties