Water !

Als de waterleiding dan eindelijk “naar binnen” is, dan begint het pas echt! Voor de zekerheid had ik de aansluiting, op de watermeter, die ondergronds komt te liggen open laten liggen zodat we kunnen zien of die koppeling waterdicht is. De eerste gang was naar de gemeente want die meter moet nog wel geplaatst worden, en dat kon binnen 24 uur. En wat bleek toen die meter werd geplaatst en de druk op de nieuwe aansluiting werd gezet? Goed geraden! Hij lekte. Merde, zei de monteur, vandaag lekt alles! Zonder te vragen wie die koppeling had geplaatst, dat was ik, sprong hij in het gat, demonteerde de lekkende koppeling mopperend dat het doe-het-zelf materiaal was en plaatste een professionele koppeling uit zijn eigen voorraad terug.

Maar daarmee waren de lekkende koppelingen nog niet uit de wereld! Ook binnen lekten allerlei koppelingen. Stom, stom, stom! Altijd rubberen afdichtingsringen gebruiken en geen fiber zoals ik had gedaan. Gelukkig had zwager Gerard, die verderop woont, een voorraadje van die ringen in huis, dus na wat gesleutel zijn die lekkages nu opgelost. We hebben nu dus eindelijk leidingwater in het huis. Nu de hoofdaansluiting op het elektriciteitsnet nog, maar dat komt pas in april.

Afwerking.

Nu komt het aan op de afwerking. Schilderen, behangen, sierstripjes om aansluitingsnaden te camoufleren en de vloer leggen. In de diverse opruimingen hebben we al de nodige verf, vloerlak en behang gescored, dus kunnen we ons helemaal uitleven.

rauwe wanden en nog geen vloer. Zo was het.

Niets zo dankbaar als smoel geven aan een kale ruimte! De stopkontakten waren al geplaatst, Coby heeft al het houtwerk in de lak gezet, samen behangen en sierstrips plaatsen en dan…..dan is die kale ruimte ineens een kamer geworden! Er zit schot in Bellevue!

deuren naar werkplaats en badkamer

En hier komt het bed!

De douchecabine.

Die heeft ons al heel wat hoofdbrekens gekost. Het leek zo eenvoudig. Je koopt een douchecabine en schroeft die ter plekke in elkaar. Kind doet de was nietwaar? Niet dus. Bij het bouwen van de badkamer hebben we een mooie nis gemaakt waar de cabine in past. Alle aansluitingen en afvoeren liggen daar ook al. Dus douchebak plaatsen, afstellen en afvoer “inpluggen”. Vervolgens de wanden plaatsen en de deur erin hangen. Ai! Daar hebben we een probleem. Want de laatste 8 schroeven moeten er van buitenaf ingedraaid worden! En daar staan de nieuwe zijwanden van de badkamer! Die kunnen niet gedemonteerd worden! Buiten de nis opbouwen en vervolgens in de nis schuiven? Geen optie want dan kun je afvoer niet meer monteren! Douchecabine omruilen? Krijg je weer nieuwe problemen! Gelukkig zijn de wanden van de douchenis in hout uitgevoerd: dubbelwandig! Uiteindelijk konden we volstaan met gaatjes in één wand om de cabine in elkaar te schroeven. Maar zoals gewoonlijk zit het venijn in de staart! De schuifdeur! Een extra reis naar de Brico (12 km) was nodig om vast te stellen hoe die nu geplaatst moest worden. Al met al, hij staat! Nu nog de douchekop. Dat is een gebogen aanvoerbuis met vaste bevestigingspunten en wat blijkt! Die komt boven het plafond uit! Dus dat wordt een sleufje in het plafond zagen (gelukkig van hout) en dan is dat klaar.

Volgende aflevering.

Advertenties