Ja, je leest het goed. Alle fases van intern, extern,sous-sol etc zijn samengesmolten en worden voortaan gepubliceerd onder de kop Bellevue.

En sinds we terug zijn is er het een en ander gebeurd. Met de happer van Brian heeft Jean Philip het gazon voor huis2 doorklieft en een paar greppels gegraven.

Jean Philippe met happer

In die greppels heb ik de aansluiting gemaakt van de riolering van huis2 op de riolering van huis1.

Rioolaansluiting met huis1

Maar bovendien meteen maar een waterleiding en elektra naar het zwembad gebracht.

Sleuf voor water en elektra naar zwembad

Als we huis1 verkocht hebben moeten we natuurlijk voor water en elektra onafhankelijk van huis1 zijn. En die riolering dan? Die is tijdelijk zo gedaan i.v.m. de kosten van een eigen riolering, maar als huis1 verkocht is komt er een geheel eigen sceptic tank.

Ook binnenshuis hebben we vorderingen gemaakt. Zo hebben we in het plafond van de douche een sleuf gemaakt zodat de regendouche stang geplaatst kon worden. Waar ik niet aan gedacht had werd al snel duidelijk: putlucht! Als je een huis op riolering aansluit moet je wel zorgen dat alle zwanenhalsjes van de afvoeren van douche, wc en wasbakken vol staan met water als stankafsluiter. Maar ook alle “open einden” van toekomstige aansluitingen, zoals die van wasmachine, vaatwasser, keuken en niet te vergeten de 1e verdieping. Ook die moeten tot ingebruikname worden afgedicht. Bellevue is nu dus stankvrij!

Ook zijn alle elektra- en waterleidingen en alle afvoeren van keuken, vaatwasser en wasmaschine aangelegd en is de ondervloer op een balklaag gelegd. Van de delen van de wanden die in schoon metselwerk (en pierre) worden uitgevoerd, zijn de voegen uitgekrabd en opnieuw met kalkspecie gevoegd. Het schiet op lijkt het wel! Maar we hebben nog veel te doen voor we kunnen gaan verhuren. Begin mei???

Advertenties