Tags

, , , , , ,


Eindelijk is het plafond klaar. Het is aangesmeerd (gestucced,gestuukt?), de grofste oneffenheden glad geschuurd, het schuurstof met een vochtige spons afgenomen en in de latex gezet. Bij mild licht ziet het er zelfs strak uit!

Vervolgens begonnen met het aanbrengen van raamwerken om de rauwe wanden af te timmeren, maar eerst alle doorvoeren van water, elektra en afvoeren maken. Zoveel mogelijk zullen deze uit het zicht worden gehouden.

regelwerkje zetten

De afvoeren van was- en afwasmaschine, wastafel en keukenafvoer zijn aangelegd. De koud- en warmwater leidingen lopen naar de juiste plaatsen en hetzelfde geldt voor de elektra. Overigens geldt voor water en elektra dat de aansluiting van al die leidingen op de aanvoer (water, boiler en meterkast) nog wel moet gebeuren, maar dat is een volgend stadium.

Al doende weer een lesje geleerd. Als je loze leidingen/doorvoeren voor bv elektra legt die weggetimmerd/-gemetseld moeten worden, zorg dan dat je eerst de draden trekt voordat je ze wegwerkt! Er wil nog wel eens een scherpe bocht  of knikje in die leidingen zitten………..En dan trek je de trekveer kapot!!  Gelukkig kon ik nog net bij de draden komen.

Coby zit me op de hielen. Zodra ik iets klaar heb dat geschilderd kan worden staat ze al klaar met verfroller en grondverf.

de schilder(es)

Dat heeft zo z’n voordelen, want toen de keuken eenmaal afgetimmerd was, stopkontakten e.d moeten nog gemonteerd worden, stond hij ook in de grondverf en een dag later in de aflak!  Je zou er zenuwachtig van worden. De keuken plaatsen gaat helaas nog niet. Eerst moet er nog een wand afgewerkt worden, zodat we de vloer vanuit de slaapkamer door kunnen leggen tot in de keuken. En dan, ja dan…..kunnen we de keuken gaan plaatsen, de apparatuur inbouwen en alles aansluiten.

Natuurlijk is het dan nog niet klaar. De binnenzijde van de buitenmuur met al zijn deuren en ramen, kozijnen etc, moet nog afgewerkt worden voordat we de vloer af kunnen werken. Vervolgens de wanden netjes afwerken en dan…..dan kunnen we beginnen met de entree/2e slaapkamer. We kiezen voorlopig voor een ruime entree, waar we een bed in kunnen zetten. Begin mei was een illusie, maar eind mei? Half juni? Niet later!

Advertenties