Tags

, , , , , , , , , , ,


Inmiddels de scheidingsmuur met huis1 voorzien van een nieuwe deklaag, gipsplaten met 4 cm isolatie erachter, en die moet dan worden afgewerkt. Plafond- en vloerplinten, stopkontakten en kiertjes afdichten. Niet schilderen? Jawel, dat is al door Coby gedaan. Zoals gezegd: ze zit me steeds meer op de hielen! Nee, niet op de huid! Dat is wat anders.

Bovendien is een deel van de vloer ook al doorgelegd en….jawel, door Coby in de parketolie gezet. Dus kunnen we nu aan de installatie van de keuken beginnen!

Er is echt heel goed over de keuken nagedacht: de stopkontakten voor vaatwasser, wasmachine, kookplaat,oven onder aanrechthoogte, dat geldt ook voor de afvoeren en de aanvoer van water voor de machines. Zo’n Ikea keuken zet je dus zo (in elkaar)……..De Ikea pakketjes zijn bijna allemaal uitgepakt , volgens de gebruiksaanwijzing gemonteerd en dan moet de keuken alleen nog maar tegen de muur geschroefd worden nietwaar? Nee dus.

Keuken elementen

Vaatwassers en wasmachines zijn zowiezo 60 cm diep en bij een keukenblad van 62 diep kun je daar dus niets achter wegwerken. Zelfs een inbouwstopkontakt met een haakse stekker komt al te ver uit de wand! Laat staan de afvoer van de wasmachine met syphon (tegen rioollucht)! Dan moet je je plannen wijzigen en dan beginnen er steeds minder dingen te kloppen! Maar…….we zijn eruit. Een andere wasmachine met een diepte van slechts 53 cm(!) bracht uitkomst. We moesten alleen van plaats wisselen met de vaatwasser en de overige kastjes herschikken. Dan is het bovenblad aan de beurt en daar moet een gat in gezaagd worden voor de kookplaat. Dan moet je wel oppassen dat je het blad omdraait als je gaat zagen want anders springen de splinters van het bovenblad af. En die splinters kunnen best wel groot zijn. Met een decoupeerzaag door een blad van bijna 3 cm heenzagen lukt wel, maar meestal trekt de zaag iets scheef weg en heb je dus een taps toelopende zaagsnede. Na een aantal pasbeurten past de kookplaat in  het gat. Bovenblad aan de kastjes vastschroeven, elektra aansluitingen van de kookplaat maken, kookplaat plaatsen oven eronder schuiven en voila, klus (bijna geklaard! Afwerkstripje voor de aansluiting bovenblad muur op maat zagen en…….we hebben 1 keukenwand klaar! Nog eentje te gaan!

Ja, en dan is het ineens niet zo’n moeilijke klus meer, maar het heeft wel de nodige hoofdbrekens gekost. Een echte creativiteits test!

We hadden ook een close in boilertje gekregen voor in het keukenkastje onder de wasbak. Daar moet dan wel een z.g. inlaat combinatie op gemonteerd worden. Die dingen zijn in Nederland peperduur (€ 60!) en in Frankrijk…….moeilijk te vinden voor zo’n kleine boiler, tenminste bij ons in de regio. Tenminste als je er eentje zoekt speciaal voor zo’n klein k..boilertje. hoe het ook is, met wat verloopkoppelingen lukt het helemaal om de inlaatcombinatie op de boiler te installeren. En dan moet dat ook nog allemaal in een keukenkastje van 50 breed worden ondergebracht, en dat is niet het enige dat daar zit. Daar zit ook: de afvoer van de wasbak, waarop aangesloten de afvoer van de vaatwasser, de watertoevoer voor de vaatwasser en de overstort van inlaatcombinatie! Gelukkig ligt het blad er nog niet op zodat ik er nog van boven bij kan. Dat blad ja. Het eerste blad was een vingeroefening, want in het 2e blad moeten 2 ronde gaten gezaagd worden: de een voor de wasbak en de ander voor de kraan. Die gaten zijn inmiddels prima gelukt. De zaagkanten zijn vochtwerend gemaakt en de wasbak en kraan zijn geplaatst. Natuurlijk ligt het blad ook al op de onderkasten, nietwaar?

Keuken in afbouw fase

Zoals je ziet moeten er nog deurtjes geplaatst worden en de vaatwasser komt nog aan het rechterblok te staan. Plintjes eronder en de keukenklus is klaar! En dan….? De volgende grote klus is de entree, annex 2e slaapkamer. Dat is op dit moment nog een opslagplaats, dus een grote bende!

Entree en 2e slaapkamer

 

 

 

Advertenties