Bellevue bestaat uit 2 ruimtes die in open verbinding met elkaar staan. De “grote” ruimte herbergt een slaapgedeelte, een gesloten badkamer met ruime douche en een design pot (wc), het zitgedeelte en de open keuken. Hoewel de grote ruimte vrijwel klaar is, zijn we toch al begonnen aan de “kleine” ruimte. En daarin komt de entree en een slaapgedeelte. Mogelijk dat de entree tijdelijk een clic-clac (slaapbank) krijgt, omdat het slaapgedeelte voor augustus zeker niet klaar zal zijn.

Het eerste werk was natuurlijk het uitgraven (zie Bellevue 5) maar we zijn daarna meteen begonnen met het storten van de betonvloer van de entree. Onze timing daarvoor was niet geweldig: voor het eerst sinds weken regende het! Toen we klaar waren hield het op met regenen en was ik totaal doorweekt. Maar de vloer ligt erin. Eigenlijk wist ik het al, die vloer ligt iets te hoog! Dus de volgende dag al hebben we platen op de vloer te gelegd om het lichaamsgewicht te verdelen en zijn we samen begonnen met het deels afschrapen van de betonvloer, zodat niet alleen de deur weer open kan, maar dat we er dan ook nog een tegel op kunnen lijmen (?). Prachtige tegels hebben we daarvoor. Mooie 6-kantige tegels in kleur variërend van geel tot zwartblauw en alle schakeringen daartussen. Ooit voor een prikkie op de kop getikt: ruim 900 stuks en dat is 25 – 30 m2!

Mooi Hè?

Natuurlijk hebben we meteen “doorgepakt”, hebben een wandje gezet met een uitsparing voor een deur. Dat wandje is maar tijdelijk omdat we na het seizoen de betonvloer in het achterste, en grootste, gedeelte gaan storten. Dan wordt het wandje gesloopt en krijgt de entree een open verbinding met het achterste deel, dat slaapkamer gaat worden.

wandje zetten

Coby kon natuurlijk niet wachten en heeft meteen kleur aangebracht op een van de wanden en een gordijntje opgehangen tussen entree en woon-,keuken-,slaapgedeelte.

Coby helemaal in kleurstijl

Net als in Nederland is de energiemarkt in Frankrijk geliberaliseerd. Wat dat betekent? Wel, wij maar denken dat we alleen met de EDF, oh nee, de ERDF te maken hebben, maar dat is de z.g. netbeheerder. Die doen niets meer dan zorgen dat er kabels in het pand komen. Daarna moet je een energie leverancier kiezen en in ons geval is dat de instantie die moet zorgen dat er meters (dag/nacht) worden geplaatst. En dat is: de EDF! Dus die moeten we even “contacteren”. De kabels duren nog een week of zes, dus dat kan nog wel een paar dagen wachten…..!?

We waren het even zat en zochten een verzetje: een soort veranda maken bij “Petit Bel-Air”, onze gîte! Met wat hout, dat we toch al hadden liggen, een paar polycarbonaat platen, ooit gekocht via de franse marktplaats, en een overbodige bedbodem, jawel, zijn we aan de slag gegaan.

Voor de afwerking gebruikten we latjes uit de opruiming en kit van de aanbieding. Coby had al enige tijd houten letters liggen, ze heeft ze mooi wit geschilderd en  met wat lijmklemmen heel professioneel op een plankje gelijmd: een mooi naambordje!  En nu, na een paar dagen, zijn we best wel trots op het eindresultaat.

P'tit BelAir met nieuwe terrasoverkapping

Advertenties