Water en Elektra.

Eindelijk was ik begonnen met het koppelen van alle koudwater tappunten aan de voeding (aanvoer). Daar kwamen nogal wat t-stukken, bochtjes, verlopen e.d. aan te pas. Dan is het dus reuze spannend om de hoofdkraan open te zetten en te gaan controleren of alle aansluitingen waterdicht zijn. Als je zo’n hoofdkraan open draait hoor je het water stromen, want alle leidingen zijn leeg. Wel 10x heb ik nagelopen of alle open einden dicht waren, dus……..hoofdkraan open! Ik hoorde het water lopen en lopen en lopen……….Shit, dat kan niet goed zijn! En het was inderdaad niet goed! Het water spoot met volle kracht uit een leiding van 16 mm die in de toekomstige slaapkamer 2 uitmondde. Nooit meer aan gedacht! Kraantje op de leiding gezet, nog wat koppelingen aangedraaid, opnieuw de druk erop en HOERA: alles waterdicht!

De telefoon ging op vrijdag! Met de ERDF (electra netwerk). Is het goed dat ik aan het eind van de middag even langs kom om de situatie in ogenschouw te nemen voor de werkzaamheden van 23 aug? Het gaat dus echt gebeuren! Toen hij aankwam liet ik hem zien waar de elektra het huis binnen kwam.

"Bom" met blote leidingen!!

Staat er spanning op vroeg hij? Ja. Maar dat is levensgevaarlijk! Dat kan ontploffen en het transformatorhuisje kan zware schade oplopen!

Heb je dit wel gemeld? Wat zeiden ze? Nou, dat ik er vooral niet aan mocht komen! Meer niet? Nee. Hij pakte z’n telefoon, begon te bellen en zei dat hij deze toestand geen minuut langer dan nodig kon laten bestaan! Binnen het uur stond de technische dienst voor de deur. Met twee auto’s! De eerste auto reed naar de elektra mast, die bij onze buren staat, een monteur met kniptang in de hand stapte in het “mandje”, de hefarm werd op hoogte gebracht, knip, knip en het gevaar was geweken.

Knip,knip

Zo zei de inspecteur, nu kan ik met een gerust hart het week-end in!

Ze hebben woord gehouden, de ERDF. Er is een nieuwe kabel getrokken van de mast bij de buren naar ons huis, zo’n 30 meter of meer. Ze zijn toch wel een uur of 4 bezig geweest! Het was die dag bloedheet, wel 35 graden en windstil, dus een van de monteurs zag er uit als iemand uit het vreemdelingen legioen.

Legionair

Hij moest het zware werk doen en zijn collega was voornamelijk binnen aan het werk.

de collega

Niet dat hij het minder warm had hoor, want daar binnen was het behoorlijk heet.

Hebben we nu stroom? Nee natuurlijk. Eerst moeten we nog een kontrakt afsluiten met de energie leverancier. Als dat getekend is wordt een datum geprikt waarop een monteur de hoofdzekering komt plaatsen. Of gaat onze elektricien het doen….????

Wordt vervolgd.

Advertenties