Bellevue 8

De verdere afwerking zoals het plaatsen van de keukendeurtjes, afwerkstrips, boiler plaatsen en aansluiten, kieren afkitten e.d zijn nu aan de beurt. Daarnaast moeten we ook de bovenverdieping helemaal winddicht maken en vloeren gaan leggen.  En behalve dat moeten we de binnenkant van het dak gaan aftimmeren. Maar ook de tuin moet winterklaar gemaakt worden, nog regelmatig gras maaien, zwembad bijhouden etc etc. Dus: ook deze winter gaan we ons niet vervelen. Tussendoor belonen we onszelf met een menu du jour bij Les Marronniers (kijk onder de kop “restauration”) of bij La Fontaine (kies Tourisme onder de kop “restauration”). En natuurlijk proberen we minstens eens per week te gaan golven bij Le Givalois, een prachtig gelegen 9-holes baan met een par 35 of, als je 18 holes speelt een par 70. Overdag lassen we zo nu en dan een koffie-, thee- en happy-hour pauze in op het terras voor ons huis, als het weer het toelaat, en anders gewoon binnenshuis in onze serre. Als AOW-er moet je natuurlijk wel bezig blijven, anders slib je dicht, word je wereld heel klein en ga je verpieteren. Nee, daar hebben we geen zin in!

Via zus Els kregen we bezoek van een nederlandse aannemer, de broer van haar afgelopen jaar overleden hartsvriendin. We waren deze zomer door een vriend van Els en Gerard al gewaarschuwd om de conditie van een betonnen draagconstructie van het dak van huis2 eens goed te inspecteren. We dachten dat het zo’n vaart niet zou lopen, maar de aannemer bekeek het met de grootst mogelijke argwaan. Als dit mijn project zou zijn, dan zou ik die betonnen draagconstructie gaan stutten, was zijn oordeel.

draagconstructie

Hij gaf tevens aan hoe e.e.a. technisch zou moeten worden uitgevoerd. Toen hij weg was heb ik de zaak, deze keer grondig, bekeken en de toestand is ernstiger dan verwacht. Dus……prioriteiten bijgesteld. De voorgestelde oplossing betekent dat we versneld een vloer gaan leggen over de uitgelijnde balken. Dwars op die balken komt een houten vloerbalk waarop twee houten pijlers de betonnen draagconstructie gaan ontlasten. Het geheel wordt netjes afgetimmerd, zodat de stutten mooi “opgesloten” komen te zitten. Het zal een zorg minder zijn als dat klaar is!

Advertenties