Tags

, , , , ,


Nog maar net terug uit Nederland, ging de telefoon. Heb je nog beton nodig? Kwartiertje later liep er 1,5 m3 beton door de provisorische goot. Een deel was nodig op de bovenverdieping van Bellevue en het andere deel voor de uitbreiding van het terras voor de kopgevel. Het is nu wel zaak om de provisorische goot te verlengen en met wat creatieve ingrepen hebben we nu 8 mtr (!) stortgoot.

Nog een kleine 2 m3 beton te gaan……

Op wat slaapkamer 2 van Bellevue moet worden heb ik nu ook een zandcement vloertje gelegd. De tegellijm ligt klaar, evenals de gipsplaten met isolatie die tegen de wanden geplakt, jawel, met lijmmortel, moeten worden.

De muren in die ruimte zijn niet echt jofel. Wat wil je ook in een huis dat al meer dan 100 jaar oud is. Probleem dus met die gipsplaten! Als je ze echt verticaal wil zetten heb je maar op 1 punt hechting met de muur! Vooral de bovenkant van de muren “vielen achterover” terwijl de voet van de muren enigszins “ingetrokken” was. Kort gezegd: een bolle muur. Coby kwam de oplossing: we plakken die gipsplaten alleen tegen de bovenkant van de muur, want de eerste 2 meter is redelijk goed. Een lambrisering langs het plafond dus!

P1010327Maar voor het aanbrengen van die lambrisering moet de muur stofvrij worden gemaakt omdat anders de lijm niet houdt. En dat mag ik doen……en de platen tegen de muur aan lijmen. Daarna is het de beurt aan Coby.

P1010326

En als die lambrisering is aangebracht moeten de naden natuurlijk geplamuurd worden! En daar is Coby heel goed in. En Dick? Nou die mag eens gaan nadenken hoe hij 15 m2 6-kantige plavuisjes op een niet geheel vlakke vloer gaat lijmen. Lijmen? Jazeker: lijmen!

Nog meer lezen? Volg onze belevenissen op: (Over)leven in Frankrijk

Advertenties