Tags

, , , ,


Aan het eind van 2012 bleven er toch nog wat losse eindjes over. Zo moest er nog een muurtje gestuukt (aangesmeerd) worden, plinten geplaatst en geschilderd worden en de vloer ontdaan worden van vlekken. Sierlijsten langs het plafond, nou ja, gewoon de dingen die “smoel” geven aan een kale ruimte.

De Brico (franse Karwei,Gamma e.d.) folder viel in de bus. Altijd een bron van inspiratie…..Ze hadden een wastafel meubeltje en een deur in de aanbieding. Een deur met kozijn en slot voor € 25, en we hadden er nog eentje nodig in Bellevue, om de doorgang naar de werkplaats af te sluiten. Mazzeltje dus. De doorgang moest natuurlijk wel op de juiste breedte (smaller) worden gebracht om deur en kozijn te plaatsen. Dat had ik allemaal al voorbereid want we hadden al eerder van die deuren geplaatst (in huis1). Dus kozijn plaatsen, stellen en vastschroeven. Nee dus: de nieuwe deur had een minder robuust (smaller) kozijn! Dan moet je improviseren, camoufleren en dat kost uren werk. Hij staat er in, nu nog een likje verf en dan kunnen we verder met het wastafel meubeltje en de bijbehorende aansluitingen.

Als je een renovatie op de begane grond begint moet je wel rekening houden met wat er op de 1e verdieping te gebeuren staat. Waar, op de verdieping, komt de keuken, waar de badkamer en waar ga je naartoe met de afvoeren…..? Natuurlijk is daar al over nagedacht. De keukenafvoer van de 1e verdieping wordt aangesloten op de afvoer van het wastafel meubeltje dat op de begane grond wordt geplaatst. Dus komt er een afvoerpijp langs de wand, zover mogelijk in de hoek, en die moet weggewerkt worden. Een koof dus. Kan ik er meteen de elektra en de watertoevoer in wegwerken. Toch weer een paar uurtjes klussen!

De afvoeren die van bovenaf komen zijn geplaatst, de koof is gemaakt en deels afgewerkt. Op de koof is een stopkontakt geplaatst en de wastafel is geïnstalleerd. Helemaal Feng Shui: de spiegel boven de wastafel hangt recht tegenover de ingang! Maar zoals gebruikelijk schuilt het venijn altijd in de staart! De warmwaterboiler ophangen en aansluiten op het watercircuit. De koud waterleidingen waren al getest, dus nu de warm waterleidingen nog. Alles aangesloten, druk op de leidingen, hier en daar de koppelingen een extra slagje geven: geen lekkages! Nu de douche nog. Kraan open…..geen water! De achterwand waar de aanvoer zit was nog toegankelijk. Warm waterleiding: water, koud waterleiding: water! Maar hoe ik ook aan de kranen van de douche draaide: geen water!

P1010389

En toch, hoe simpel kan de oplossing zijn…..!? Terug naar de bouwmarkt waar de douchecabine was gekocht, probleem uitgelegd en…..De “specialist” keek me aan, liep op de kraan toe en zei: naar links is koud, naar rechts is warm en als je water wil hebben de knop naar boven duwen….! Een heel bekend principe, alleen deze kraan zat tegen een wand en niet op een wastafel of zoiets. Het reservoir schaamrood is bij mij gelukkig al jaren leeg!

Lees ook ons overlevingsverslag

Advertenties