Tags

, , , , ,


Het venijn zit altijd in de staart. Geen spanning in contactdozen waar dat wel zou moeten, lekkages en kleine ongelukjes. Wel eens een kruiskop bitje van een draaiende boortol in je vinger gehad? Pijnlijk en hinderlijk! Allemaal vervelende dingen die veel tijd kosten om het op te lossen of die erg hinderlijk zijn bij het klussen. Vooral de elektra is een zorgenkindje. Kon ik loshangende draadjes in de meterkast nog wel aan de juiste onderbreker vastzetten, waarmee een deel van de problemen was opgelost, maar een paar elektra problemen zit achter inbouwapparatuur in de keuken! Het is de afzuigkap die het laat afweten, tenminste, het stopcontact voor de afzuigkap. En wat ik ook probeerde met trekveren, ijzerdraadjes etc, met geen mogelijkheid kreeg ik het lek boven water, zoals dat heet. Hoe lelijk het ook is, er zat niets anders op dan via een kabelgootje een verbinding maken met een bestaand stopcontact zodat het stopcontact van de afzuigkap gebruikt kon worden.

Na het oplossen van de lekkages is de achterwand van de douchecabine weg getimmerd en van een fraai (vinden wij) kleurtje voorzien. De opstelling van de meubels, tv, stereo en geluidsboxen is ook problematisch. Dan blijkt dat je achteraf beter wat kabelgoten onder de vloer had kunnen leggen voor het geval dat………Het zal wel een WiFi-achtige oplossing worden voor beeld en geluid.

Ja, en dan rest nog de telefoon! In huis2 hebben we geen telefoonaansluiting maar die is wel nodig voor de router (internet bellen) die ook de WiFi voor z’n rekening neemt. Gaatje boren in de scheidingsmuur tussen huis1 en huis2, telefoondraadje er doorheen draadjes op de juiste manier aansluiten en voilá. De router en telefoon over verhuizen testen en we zijn up and running.

Benieuwd naar ons dagelijks leven? Link www.dwvandonselaar.wordpress.com

Volgende keer weer foto’s

Advertenties